AKTUALIZÁCIA: Člen konzília prezradil, aké má Miloš Zeman problémy

NETKY.SK • 5 November 2021, 14:16 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Člen konzília prezradil, aké má Miloš Zeman problémy

PRAHA - Členovia konzília prezidenta v piatok osobne vyšetrili a oboznámili sa tiež s jeho zdravotnou dokumentáciou od začiatku minulého týždňa. Vyhlásili, že zatiaľ nemôže vykonávať svoje pracovné povinnosti.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 5. novembra, 21:49

 

Prezident ČR Miloš Zeman má do žalúdka zavedenú vyživovaciu sondu (PEG) a v nemocnici bude ešte najmenej 3 týždne. Keď ho 10. októbra hospitalizovali, bol ťažko podvyživený. Pre rozhlasovú stanicu Rádiožurnál to uviedol kardiochirurg Pavel Pafko, ktorý je členom lekárskeho konzília skúmajúceho Zemanov stav, uviedol spravodajský portál Novinky.cz.

 

img

 

Pafko zároveň potvrdil, že Zeman má chronické ochorenie pečene. Na otázku moderátora, že podľa rôznych špekulácií ide o cirhózu, odpovedal: "Áno, takže všetko je jasné." Následne vysvetlil, že cirhóza má dlhé roky minimálne alebo žiadne príznaky.

 

K téme: Hrad zverejnil video Miloša Zemana v nemocnici!

 

img

 

Zemanov stav sa v nemocnici výrazne zlepšil. "Keď som videl tie laboratórne výsledky v čase, keď prišiel do nemocnice, tak bol ťažko podvyživený. Pokiaľ ide o nechutenstvo, je to súčasť príznakov jeho ochorenia pečene," uviedol Pafko. Zavedenie sondy do žalúdka považuje za veľmi rozumné. Lekári tak urobili hneď, ako prezidenta hospitalizovali. 

 

 

Pôvodný článok: 

 

Český prezident Miloš Zeman je hospitalizovaný v súvislosti s chronickým ochorením, ktoré viedlo k celkovému zhoršeniu jeho stavu a nemôže sa tak naplno venovať svojim povinnostiam. Uviedol to v piatok Tomáš Zima, vedúci lekárskeho konzília, ktoré skúmalo Zemanov stav. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

 

img

 

Zemana vo štvrtok presunuli z jednotky intenzívnej starostlivosti na bežné lôžko. "Prezidentov stav si naďalej vyžaduje nemocničnú starostlivosť a v tejto chvíli mu neumožňuje naplno sa venovať pracovným povinnostiam," povedal Zima. "Charakter aj prejavy základného ochorenia sú určite veľmi závažné a upresňovanie prognózy bude závisieť od vývoja ochorenia, ktoré je samo ťažko liečebne ovplyvniteľné," uviedol.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: ODS schválila koaličnú zmluvu. Petr Fiala bude rokovať s Milošom Zemanom

 

Členovia konzília sa zhodli, že prezident v pražskej Ústrednej vojenskej nemocnici, kde je od 10. októbra, dostáva špičkovú zdravotnú starostlivosť.

 

img

 

Zeman dlhodobo trpí neuropatiou dolných končatín a cukrovkou. V piatok sa telefonicky spojil s úradujúcim premiérom Andrejom Babišom a poskytol tiež rozhovor rádiu Frekvence 1. Informoval v ňom, že plánuje vymenovať za nového premiéra Petra Fialu, lídra víťaznej koalície Spolu. S Fialom sa má spojiť prostredníctvom videokonferencie v sobotu. Politik vo štvrtok večer potvrdil, že výkonná rada ODS schválila koaličnú zmluvu i plánované programové vyhlásenie vlády a počas víkendu bude o výsledkoch informovať hlavu štátu. 

 

Možno vás zaujme: Kvôli Milošovi Zemanovi vytvoria konzílium lekárov. O čom rozhodne?

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies