Fenningerová by sa chcela vrátiť do súťažného diania o rok v Söldene

NETKY.SK • 9 December 2015, 16:47 • 2 min
Fenningerová by sa chcela vrátiť do súťažného diania o rok v Söldene

VIEDEŇ - Rakúska lyžiarka Anna Fenningerová sa úspešne zotavuje po októbrovej operácii kolena, ktorá ju vyradila na celú sezónu 2015/2016. Dvojnásobná celková víťazka Svetového pohára odhaduje, že by sa do alpského kolotoča mohla vrátiť o rok.

slovakia

left justify in out

Fenningerová utrpela v októbri počas pádu v tréningu pred úvodným podujatím SP v Söldene vážne zranenie pravého kolena. Následne absolvovala operáciu roztrhnutých skrížených väzov a poškodeného jabĺčka, pričom lekári odhadli dĺžku rekonvalescencie na 12 mesiacov. Olympijská šampiónka v super-G sa v stredu vyjadrila, že by bola rada pripravená na úvodné preteky sezóny 2016/2017.

 

"Ak bude rehabilitácia prebiehať podľa plánu, tak je mojím cieľom štart v Söldene 2016," citovala Fenningerovú agentúra AP.

 

Dvadsaťšesťročnú Rakúšanku, ktorá vyhrala celkové poradie SP v uplynulých dvoch sezónach a má na konte aj tri zlaté medaily z majstrovstiev sveta a jednu zo zimnej olympiády v Soči, trápili problémy s kolenami už niekoľko rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies