Fedor: Dôležité je, aby sme sa zo škandálov vo VS dokázali poučiť

NETKY.SK • 11 Február 2014, 10:43 • 2 min
Fedor: Dôležité je, aby sme sa zo škandálov vo VS dokázali poučiť

BRATISLAVA - Rok 2012 bol v priestore vojenského spravodajstva špecifickým rokom, ktorý bol poznačený doznievaním veľkého škandálu s odpočúvaním a rokom, kedy bolo zastavené vyšetrovanie podozrení z možného nehospodárneho nakladania s majetkom štátu v správe vojenského spravodajstva.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to dnes uviedol predseda Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva (VS) Martin Fedor (SDKÚ-DS). O činnosti VS za rok 2012 poslanci rokovali dnes ráno v neverejnom režime.
      

"Zároveň to bol posledný rok fungovania dvoch oddelených vojenských tajných služieb. Dôležité je, aby sme sa z týchto škandálov dokázali poučiť," tvrdí Fedor. On sám považuje za dôležité, aby spravodajské služby vo všeobecnosti boli viac kontrolované, a to v oblasti hospodárenia s peniazmi, ich samotnej činnosti a možnosti nasadzovania odposluchov. "Ja sám budem za vnášanie prvkov externej kontroly, teda mimo politického systému a budem navrhovať, aby ich kontroloval Najvyšší kontrolný úrad," avizuje Fedor.
      

Správu o činnosti VS za rok 2012 nepodporí a pri hlasovaní sa zdrží. "Nie som si istý, do akej miery nemohla byť viac detailná, možno mohla viac reflektovať otázky týkajúce sa nakladania s majetkom štátu v dotknutom roku," dodal Fedor.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies