Federer je zdravý a teší sa na trávnatú sezónu

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 21:00 • 2 min
Federer je zdravý a teší sa na trávnatú sezónu

STUTTGART - Sedemnásobný wimbledonský víťaz Roger Federer je zdravý a teší sa na trávnatú sezónu. Švajčiarsky tenista sa trápi so zraneniami a v tomto roku ešte nevyhral ani jeden turnaj.

slovakia

left justify in out

Bývalý prvý muž svetového rebríčka podstúpil v úvode roka operáciu menisku po tom, ako na Australian Open prehral v semifinále s Novakom Djokovičom a potom pre zranenie chrbta vynechal ďalší grandslamový turnaj Roland Garros. Na parížskej antuke triumfoval Srb Djokovič a skompletizoval kariérny Grand Slam.

 

"Prežívam náročný rok, ale momentálne sa už cítim veľmi dobre," povedal Federer podľa agentúry AP. "Po tých rokoch je normálne, že som vynechal niektoré turnaje veľkej štvorky," dodal Švajčiar, ktorý od roku 1999 nastúpil na rekordných 65 grandslamových turnajov za sebou.

 

Sedemnásťnásobný víťaz turnajov veľkej štvorky je najvyššie nasadeným hráčom na tohtotýždňovom trávnatom turnaji Mercedes Cup v Stuttgarte a v 1. kole mal voľný žreb. "Keď prežijem úvodné zápasy a dostanem sa do semifinále, tak začnem premýšľať o víťazstve na turnaji. Teraz sa sústredím hlavne na to, aby som sa dostal po zraneniach do formy," dodal 34-ročný švajčiarsky tenista, ktorý je v rebríčku ATP na treťom mieste. V príprave na Wimbledon sa Federer predstaví aj na turnaji v Halle.

 

Pristavil sa aj pri Djokovičom úspechu, ktorý triumfom v Paríži zavŕšil zbierku úspechov na všetkých štyroch Grand Slamoch. Podarilo sa mu to ako ôsmemu hráčovi tenisovej histórie. "Predvádzal svetový tenis. Je úžasné čo dokázal," dodal Federer na adresu už 12-násobného grandslamového víťaza.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies