Febiofest pozná víťazov súťažnej sekcie V strede Európy

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 14:27 • 2 min
Febiofest pozná víťazov súťažnej sekcie V strede Európy

BRATISLAVA - Na záverečnom ceremoniáli 25. ročníka Medzinárodného festivalu filmových klubov Febiofest v stredu večer vyhlásili víťazov súťažnej sekcie V strede Európy, v ktorej sa stretlo 20 krátkych hraných, dokumentárnych, animovaných aj experimentálnych snímok zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska a Rakúska.

slovakia

left justify in out

Hlavnú cenu spojenú s finančnou prémiou 3000 eur získal poľský dokumentárny film Prach (2017) režiséra Jakuba Radeja. Porota sa rozhodla udeliť tiež zvláštne uznanie rakúskemu dokumentárnemu filmu O! Fortuna! (Work in Progress) I - VI (2017) režisérky Karin Berger a divácka cena putovala do rúk slovenského režiséra Matúša Ryšana za hraný satirický film I want to Believe (2016).

Záverečný ceremoniál vyvrcholil osobnou účasťou francúzskeho režiséra Arnauda Desplechina. Desplechin zavítal na Slovensko vôbec po prvý raz a na pôde Febiofestu si prevzal symbolický filmový kotúč - Výročnú cenu Asociácie slovenských filmových klubov (ASFK) za prínos svetovej kinematografii. Vo svojom príhovore hovoril aj o tom, že sleduje napätú situáciu na Slovensku a dúfa, že v uliciach vybojujeme lepšiu krajinu pre všetkých.

Jeho nový film Ismaelove prízraky (2017), ktorý vlani slávnostne otváral prestížny festival v Cannes, v stredu večer uzavrel aktuálny ročník Febiofestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies