FC Barcelona 29. raz víťazom Španielskeho pohára

NETKY.SK • 28 Máj 2017, 10:43 • 2 min
FC Barcelona 29. raz víťazom Španielskeho pohára

MADRID - Futbalisti FC Barcelona sa podľa očakávania stali víťazmi Kráľovského španielskeho pohára Copa del Rey.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Luisa Enriqueho v sobotňajšom finále na štadióne Vicenteho Calderóna v Madride zdolali hráčov Deportiva Alavés 3:1. "Blaugranas" rozhodli o svojom triumfe už v prvom polčase, skóre duelu otvoril po polhodine Lionel Messi, keď z hranice pokutového územia z prvej ľavačkou nedal šancu gólmanovi súpera. Alavés vyrovnalo o tri minúty neskôr, Theo Hernández sa prezentoval ukážkovým priamym kopom. Na konci prvého dejstva Barcelona definitívne zlomila odpor Deportiva, v 45. min bol Neymar na konci akcie a doklepával loptu do prázdnej bránky a o niekoľko sekúnd neskôr sa presadil aj tretí člen barcelonského útoku Paco Alcácer po perfektne načasovanej prihrávke od Messiho.

Pre Luisa Enriqueho to bol posledný zápas vo funkcii kouča FCB, svoje účinkovanie zakončil ziskom deviatej trofeje z 13 možných. Barcelonu viedol od mája 2014. "Sezónu sme zakončili tak, ako sme chceli. Odchádzam s pocitom splnenej misie. Vôbec nie som smutný, ale totálne šťastný. Ja som ten, ktorý rozhodol, že treba odísť v najlepšom. Nadišiel správny čas pre mňa aj hráčov. Dostal som od nich sto percent a rovnaké množstvo som aj odovzdal. Neviem, čo bude v budúcnosti. Som otvorený všetkým možnostiam, dokonca aj zmene športu," povedal bývalý španielsky reprezentant. "Máme zmiešané pocity. Sme sklamaní z výsledku, mali sme väčšie túžby, ale sme radi za to, čo sme dosiahli v ročníku," uviedol kouč Alavésu Mauricio Pellegrino.

Barcelona oslavuje 29. triumf v národnom pohári a je jasným rekordérom. Dosiahla tretí triumf po sebe, vlani si poradila s FC Sevilla a rok predtým s Bilbaom. Deportivo Alavés sa premiérovo predstavil vo finálovom dueli Copa del Rey.

Výsledok sobotňajšieho stretnutia finále Kráľovského španielskeho pohára (Copa del Rey) vo futbale:

FC Barcelona - Deportivo Alavés 3:1 (3:1) - hralo sa na štadióne Vicenteho Calderóna v Madride
Góly: 30. Messi, 45. Neymar, 45.+ Paco Alcácer - 33. T. Hernández
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies