FATHERHOOD: Nevýrazný sentiment v snahe nezlyhať vo výchove dcéry

NETKY.SK • 9 Júl 2021, 17:12 • 2 min
FATHERHOOD: Nevýrazný sentiment v snahe nezlyhať vo výchove dcéry

Naozaj nejde o žiadnu novinku, kedy sa skvelý komik pretaví do serióznej postavy. Dnes nerátame s Rowanom Atkinsonom, pretože ten navždy zostane Mr.Bean. Svoju šancu vstúpiť do sveta vážnych a precitlivených postáv využil aj Kevin Hart v novinke z dielne Netflixu s nie veľmi metaforickým názvom Fatherhood (v slovenskom preklade Otcovstvo).

slovakia

left justify in out

Matt (Kevin Hart) prežíva zrejme  najšťastnejšie obdobie svojho života. Narodila sa mu dcéra Maddy (Melody Hurd). Obrovskú radosť z nového života však strieda obrovský smútok. Jeho manželka deň po pôrode zomiera. Doktori nedokázali včas odhaliť jej pľúcnu embóliu, a tak ju nestihli zachrániť.

 

img


Nečaká náš žiadne veľké prekvapenie, ak smútok vystriedajú pocity zodpovednosti. Matt zostáva s dcérou sám. Jeho rodina aj rodina zosnulej manželky sú naklonené tomu, aby sa vrátil domov do rodného mesta, kde by mu s veľkou láskou a ochotou pomohli s výchovou Maddy.  Matt staví všetko na svoju tvrdohlavosť a o tejto možnosti nechce ani počuť. Aj napriek tomu, že o jeho schopnostiach nie sú presvedčení ani jeho priatelia, či on sám, s odvahou sa púšťa do výchovy dcéry. Nedá sa povedať, že mu to vždy vychádza, čo by nikto neočakával, ale divák je tak nejak rád, že sa predtuchy rodiny, či známych naozaj nenaplnia.

 

 

img

 

Opakujem, nejde o žiadny strhujúci príbeh. Podobné filmy, v ktorých zostane rodič sám a musí sa postarať o dieťa, sme už videli. Ak očakávame prvoplánové klišé, tak sa naše očakávania naplnia. Nie je to až také zlé, film sa môže pochváliť autentickosťou medziľudských vzťahov a emócie tiež nie sú až tak márne. Za veľké plus môžeme považovať, že sa film drží scenára úspešnej knihy Matta Logelina, reálneho otca, ktorému zomrela jeho milovaná manželka a on sa musel vysporiadať s výchovou dcéry. Pokiaľ nechcete plakať, film Fatherhood vás k tomu neprinúti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies