Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
1. apr. 2023Hugo
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
18.02.2023 12:00 Gurmán
Fašiangové dobroty: Vínové fánky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
18.02.2023 12:00 Gurmán

Fašiangové dobroty: Vínové fánky



Tradičné fašiangové fánky patria do skupiny veľmi nezdravých avšak chutných jedál. Občas si môžete dopriať i niečo nezdravé, a kedy inokedy ako cez fašiangy.


Vínové fánky

 

 

Suroviny

500 g polohrubá múka

80 g práškový cukor

20 g tuk na pečenie

3 žĺtky

8 PL kyslá smotana

6 PL sladké biele víno

1 ČL prášok do pečiva

štipka soli

práškový cukor

olej

 

Postup

Zmiešajte múku, cukor, žĺtky, maslo a smotanu. Prilievajte víno a vypracujte cesto. Na pomúčenej doske cesto dokončite a vyvaľkajte na plát hrubý približne 5 mm. Narežte na požadované tvary a rozpáľte olej. Opražte z obidvoch strán do zlatista a odložte na papierové utierky, ktoré vysajú prebytočný tuk. Ešte teplé obaľte poriadne v práškovom cukre.


Tip: Namiesto vína môžete použiť aj čierne pivo, ktoré dodá fánkam opäť inú chuť, arómu i zlatistejšiu farbu.

 



reklama


Zdroj: KB Netky



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok