Policajného prezidenta „odstrelila“ mafia, tvrdí Igor Matovič

NETKY.SK • 6 September 2021, 13:46 • 2 min
Policajného prezidenta „odstrelila“ mafia, tvrdí Igor Matovič

BRATISLAVA - Expremiér naďalej dôveruje ministrovi vnútra, ktorého sa opozícia snaží opakovanie odvolať z funkcie.

slovakia

left justify in out

Policajného prezidenta Petra Kovaříka podľa predsedu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) a ministra financií Igora Matoviča „odstrelila“ z funkcie mafia v súčinnosti s niektorými skorumpovanými novinármiPredseda OĽaNO to povedal v relácii Braňo Závodský Naživo v Rádiu Expres. 

 

Tretia vlna pandémie "vybuchne"

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), ktorého chce odvolávať opozícia, má Matovičovu dôveru. Myslí si, že šéf rezortu vnútra zabezpečuje policajnému zboru slobodu pri vyšetrovaní mafie. Naopak, líder OĽaNO kritizoval ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nom. OĽaNO) za stav zaočkovanosti 80-ročných ľudí a podmienky, aké boli pri otváraní škôl.


„Je mimoriadne nebezpečné pustiť deti do škôl bez toho, aby sme mali istotu, či prešli cez nejaký test,“ vyhlásil Matovič. Ak sa podľa neho ukáže, že to bola zásadná chyba, jeho dôveru Lengvarský stratí. Matovič sa obáva, že tretia vlna pandémie „vybuchne“.

 

Mohlo by vás zaujímať: Matovič sa opäť obul do Lengvarského! Pripisuje mu nízku mieru zaočkovanosti

 

Zaradili sme spiatočku

Minister financií ďalej tvrdil, že v dejinách Slovenska zažívame kľúčovú chvíľu, kedy sa rozhoduje o tom, či mafia znova ovládne krajinu.

 

Ak krajina podľa neho pôjde cestou, ktorú ukázala Generálna prokuratúra SR (GP) pri zbavení obvinenia exriaditeľa tajnej služby Vladimíra Pčolinského, podnikateľa Jaroslava Haščáka či bývalého dôstojníka tajnej služby Ľubomíra Arpáša, tak sme sa „vydali spiatočkou“.

GP zbavila obvinení spomínaných ľudí na základe paragrafu 363 Trestného poriadku. Koalícia sa teraz rozpráva o tom, ako tento paragraf zmeniť.

 

Líder Sme rodina Boris Kollár odmieta, že by sa tento paragraf zrušil. Matovič predpokladá, že výsledok riešenia by koalícia mohla poznať do dvoch týždňov.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: Peter Pellegrini tvrdí, že Pčolinského prípad je dôkazom zneužívania prokuratúry a polície na politické manévre

 

Naštrbená dôvera
Na otázku, či išlo o zlú voľbu, keď parlament rozhodol, že kandidátom na post generálneho prokurátora bude Maroš Žilinka, Matovič odpovedal, že nič nenasvedčovalo tomu, že by bol Žilinka krivým človekom.

 

„Bol by som veľmi rád, aby ľudia vzhliadali ku generálnemu prokurátorovi ako k pevnému kolu v plote, ktorý dáva istotu spravodlivosti. Vo mne sa ten pocit dosť výrazne naštrbil,“ povedal šéf OĽaNO.

Boris Kollár kritizoval trestné stíhanie nominanta Sme rodina Pčolinského za korupciu. Hovoril o chybách v obvinení exriaditeľa SIS. Matovič vníma svojho koaličného partnera Kollára ako „dobrého človeka“.

 

„On má pieskovitú česť, ktorá sa formuje na pieskovisku, keď sa hráte s druhými chlapcami,“ uviedol Matovič.  Doplnil, že ak sa na pieskovisku na niekoho zaútočí, tak sa snaží kamaráta ochrániť. Matovič uviedol, že chce Kollárovi veriť, aby skorumpovaní ľudia na svoje skutky doplatili.

Líder OĽaNO poznamenal, že sám mal pochybnosti, či Pčolinského kauza stojí na faktoch. Podľa neho by pomohlo, keby o tom rozhodol súd. „V ten istý deň oslobodiť aj Haščáka, aj Arpáša nepomohlo veci,“ podotkol Matovič.
 

Prečítajte si tiež: Exšéf SIS Pčolinský po prepustení na slobodu potvrdil, že bol umlčaný!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies