Fashion Map sústreďuje slovenskú udržateľnú módu, prístupná je aj online

NETKY.SK • 23 December 2022, 12:00 • 2 min
Fashion Map sústreďuje slovenskú udržateľnú módu, prístupná je aj online

BRATISLAVA - Nezisková organizácia Slovak Fashion Council zameraná na podporu a rozvoj slovenského módneho ekosystému vydala aj tento rok zoznam prezentačných a predajných miest v podobe módnej mapy so slovenskými udržateľnými značkami.

slovakia

left justify in out

Fashion Map vydávajú od roku 2017 v papierovej forme, tento rok je prístupná aj online. Zoznam tak môže neustále rásť a adresár sa rozširovať na dennej báze. "Online verzia módnej mapy otvára možnosti priebežného dopĺňania, aktualizácie a rozširovania adresára. Papierová verzia je zameraná na Bratislavu a jej okolie, pričom webový katalóg bude obsahovať aj značky a predajné či prezentačné miesta z celého Slovenska," hovorí riaditeľka SFC Zuzana Bobiková. "Webová mapa sa bude venovať téme udržateľnosti a užívateľ bude mať aj informáciu o tom, či uvedená značka je alebo nie je udržateľná," dodala. Téme udržateľnosti sa chce SFC venovať dlhodobo. "Klimatická kríza so sebou nesie informácie aj o negatívnom vplyve odevného priemyslu na mnohé oblasti životného prostredia. Predpovedajúce trendy ukazujú rastúci záujem spotrebiteľov o udržateľnosť. Nasvedčujú tomu aj mnohé prieskumy od spoločností ako McKinsey, Deloitte, Vogue Business, Fashion Revolution alebo Gfk.," tvrdí Bobiková.

 

img

 

Úlohou tvorcov, výrobcov, predajcov aj spotrebiteľov je podľa nej aplikovať tieto poznatky vo svojom živote. "To už môže byť niekedy časovo náročné, nakoľko celý spotrebiteľský systém na to nie je stavaný a jeho cieľom je zvyšovanie spotreby. Kto si ale uvedomí individuálny dopad, zistí, že je množstvo alternatív, ako svojím nákupom podporiť udržateľnosť a ozdravenie celého módneho systému," podčiarkuje šéfka SFC. Online verzia fashionmap.sk má byť podľa nej jedným z nástrojov, ako sa k informáciám dostať v slovenskom prostredí. Úlohou módnej mapy je zviditeľňovať lokálne dizajn shopy a pomôcť im s návštevnosťou v kamenných obchodoch aj v e-shopoch. Spotrebiteľom má zasa pomôcť objaviť dizajnérske ateliéry a showroomy, kvalitné obchody a e-shopy so slovenskou a lokálnou módou, dizajnom, šperkom a doplnkami. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies