Farmaceutická spoločnosť GlaxoSmithKline chce v USA prepúšťať

NETKY.SK • 1 December 2014, 10:49 • 2 min
Farmaceutická spoločnosť GlaxoSmithKline chce v USA prepúšťať

LONDÝN - Farmaceutická spoločnosť GlaxoSmithKline (GSK) pripravuje v USA zrušenie stoviek pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Tento krok je súčasťou programu úspor, ktorý dosahuje hodnotu 1 mld. britských libier (GBP). Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na informované zdroje. Amerických zamestnancov by mala o zmenách v spoločnosti informovať v stredu šéfka GlaxoSmithKline pre Severnú Ameriku Deirdre Connellyová.

 

Hovorca spoločnosti odmietol situáciu detailnejšie komentovať. Podľa jeho slov je cieľom úsporného programu zlepšiť činnosť spoločnosti, vytvoriť menšiu a viac zacielenú organizáciu s nižšími nákladmi. "Každá podnikateľská jednotka v súčasnosti rozhoduje o tom, ako zareaguje na túto výzvu. Keď budeme mať návrhy, oznámime ich najprv našim zamestnancom,“ uviedla spoločnosť vo svojom stanovisku. Spoločnosť GSK čelí na americkom trhu poklesu tržieb plynúcich z liečiv proti respiračným chorobám. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies