Fanúšik nevynechal duel Birminghamu City od roku 1974

NETKY.SK • 13 Február 2015, 11:39 • 2 min
Fanúšik nevynechal duel Birminghamu City od roku 1974

BIRMINGHAM - Fanúšik Rob Shannon nevynechal od roku 1974 žiadne stretnutie Birminghamu City, aktuálne druholigového anglického futbalového klubu.

slovakia

left justify in out

"Rodičia ma prvýkrát vzali na zápas, keď som mal štyri roky. Odvtedy som vyrastal medzi priaznivcami ´blues´. Táto tradícia ma drží veľmi pevne, posledných dvadsať rokov chodím na štadióny s rovnakou skupinou priateľov. Keď prehráme, v srdci nosíme nádej na lepší výsledok," citoval iDnes.cz slová 56-ročného Shannona pre Daily Star.

 

Jeho šnúra sa blíži k dvom tisícom duelov a mohla byť ešte dlhšia, keby v šestnástich rokoch pre ochorenie nevynechal súboj s Queens Park Rangers. Pre účasť na zápasoch birminghamského klubu opúšťa rodinné posedenia, raz dokonca utiekol z nemocnice, aby stihol vystúpenie svojich obľúbencov vo Walese so Swansea. 

Rob Shannon sa v roku 2000 rozviedol. "Možno to bol jeden z dôvodov. Vyčítala mi, že mám rád Birmingham City viac než ju. Odpovedal som, že radšej ako ju mám rád aj Aston Villu," nestráca Shannon humor - Aston Villa je mestským rivalom ´blues´. 

 

Zatiaľ naposledy hral Birmingham City v najvyššej anglickej súťaži v sezóne 2010/2011, v tom istom ročníku vo Wembley zdolal vo finále Ligového pohára Arsenal a zabezpečil si účasť v Európskej lige. Počas skupinovej fázy EL bol Shannon v belgických Bruggách, slovinskom Maribore i portugalskej Brage. V súčasnosti okupuje mužstvo zo štadióna St. Andrew´s pokojné vody stredu tabuľky The Championship. "Je to ako s bolesťou zubov, zvyknete si. Nádej na zlepšenie žije stále," povedal Shannon, ktorý na jeseň od klubu dostal ocenenie za vernosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies