Facebook skúma možnosti vytvorenia vlastnej kryptomeny

NETKY.SK • 12 Máj 2018, 18:30 • 2 min
Facebook skúma možnosti vytvorenia vlastnej kryptomeny

MENLO PARK – Spoločnosť Facebook skúma vytvorenie vlastnej kryptomeny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ľudia oboznámení s plánmi najväčšej sociálnej siete Facebook tvrdia, že gigant sa veľmi vážne zaujíma o vytvorenie virtuálnej meny.

 

img

David Marcus

 

Nepotvrdené informácie prichádzajú v rovnakom čase, keď spoločnosť Facebook oznámila, že vedúci aplikácie Messenger David Marcus sa presunie do špecializovanej skupiny, ktorá sa bude zaoberať výskumom blockchainu.

 

Vymenovanie Marcusa na blockchain operácie bolo okamžite podozrivé. Marcus predtým pracoval vo finančnej sfére pre PayPal a následne v decembri 2017 sa pripojil k rade americkej kryptoburzy Coinbase.

 

img

 

V každom prípade tento krok stavia Facebook do zaujímavej pozície, keďže platforma v januári zakázala reklamy súvisiace s kryptomenami. K podobnému kroku pristúpili aj spoločnosti Twitter a Google, ktoré zhodne s Facebookom tvrdia, že tieto reklamy sú zavádzajúce alebo klamlivé.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies