F1: Silvestone žiada premiéra Camerona, aby vláda nepodporila novú trať vo Walese

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 18:09 • 2 min
F1: Silvestone žiada premiéra Camerona, aby vláda nepodporila novú trať vo Walese

LONDÝN - Šéfovia pretekárskeho okruhu v Silverstone požiadali premiéra Davida Camerona, aby britská vláda finančne nepodporila výstavbu novej trate F1 vo Walese.

slovakia

left justify in out

Silverstone má obavy, že môže prísť o Veľkú cenu Británie.
     

Nová trať by mala vzniknúť v meste Ebbw Vale v južnom Walese a výstavba by mala stáť 280 miliónov libier. Investori podľa BBC požiadali waleskú a britskú vládu o dotáciu 50 miliónov libier. Šéfovia spoločnosti Valleys Development Company sľubujú, že po výstavbe okruhu vytvoria 6000 pracovných miest.
     

Spoločnosť Silverstone Circuits Limited však tvrdí, že v minulosti jej žiadosť o finančnú podporu, ktorá by pomohla budúcnosti pretekov, vláda odmietla, pretože to bolo klasifikované ako "nelegálna štátna pomoc." "Keďže sme nedostali pomoc, Silverstone musel na záchranu Veľkej ceny Británie predať časť svojho majetku," uvádza sa v stanovisku vedenia Silverstone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies