F1: Renault vyrukuje do sezóny 2015 s novým motorom

NETKY.SK • 28 Január 2015, 12:59 • 2 min
F1: Renault vyrukuje do sezóny 2015 s novým motorom

BOULOGNE - Jeden zo štyroch dodávateľov pohonných agregátov pre formulu 1 spoločnosť Renault údajne využil zimnú prestávku na vykonanie podstatných zmien, aby pred začiatkom sezóny 2015 dohnal manko na konkurenčný Mercedes.

slovakia

left justify in out

Francúzska automobilka sa po vlaňajších radikálnych zmenách pravidiel týkajúcich sa najmä motorov trápila, jej pohonná jednotka nedosahovala výkon porovnateľný s Mercedesom. Vývoj motora povolila FIA na konci roka a Renault začal tvrdo pracovať na zlepšení.

 

"Zdokonalili sme každý systém i podsystém. Principálne zmeny sa týkajú spaľovacieho motora, turbodúchadla a batérie. Máme výkonnejší kompresor a systém na rekuperáciu energie je schopný pracovať aj pri náročnejších podmienkach. V skratke, vlaňajší motor je len málo podobný tohtoročnému," cituje ESPN slová technického riaditeľa Renaultu Roba Whita. 

 

Renault bude dodávať 1,6-litrové hybridné šesťvalcové agregáty s turbom tímom Red Bull a Toro Rosso. Na zozname figuruje aj Caterham, ale po minuloročných finančných problémoch nie je isté, či sa zoskupenie predstaví v tejto sezóne F1. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies