F1: Nemecká banka žaluje Ecclestona o nemalý balík

NETKY.SK • 20 December 2014, 11:50 • 2 min
F1: Nemecká banka žaluje Ecclestona o nemalý balík

MNÍCHOV - Nemecká štátna banka BayernLB žaluje výkonného riaditeľa motoristickej formuly 1 Bernieho Ecclestona a jeho rodinnú spoločnosť Bambino o približne 345 miliónov eur v prípade predaja jej podielu v tomto športe. Informovala o tom v piatok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Finančná inštitúcia odmietla v auguste od Ecclestona mimosúdne vyrovnanie vo výške 25 miliónov eur po tom, ako súd v Mníchove zbavil 83-ročného Brita obvinení v korupčnej kauze. BayernLB tvrdí, že transakciu z roku 2005 vykonali za podmienok, ktoré navrhol Ecclestone a uškodili banke. 

 

Ecclestone už v uzavretom prípade údajne podplatil bankára Gerharda Gribkowského, aby dosiahol predaj 47-percentného podielu BayernLB želanému investorovi. Brit si chcel udržať vplyv v F1 aj vďaka úplatku vo výške 44 miliónov dolárov. Gribkowsky ako kľúčový svedok obžaloby magnáta si už odpykáva 8,5-ročný trest za prijatie úplatku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies