F1: Nad VC Brazílie sa sťahujú mraky

NETKY.SK • 15 November 2016, 12:07 • 2 min
F1: Nad VC Brazílie sa sťahujú mraky

SAO PAULO - Nie len bez jazdca v štartovom poli, ale aj bez veľkej ceny - budúcnosť Brazílie vo formule 1 nevyzerá ružovo.

slovakia

left justify in out

Lewis Hamilton môže byť na dlhší čas posledným víťazom na Interlagose. Organizátori majú síce podpísanú zmluvu do roku 2020, ale vážna ekonomická kríza ženie podujatie do červených čísel. Tento rok bol deficit na úrovni "iba" 4 miliónov amerických dolárov, ale o rok by sa mal vyšplhať na 10 miliónov USD. Chystá sa totiž odliv peňazí od kľúčových sponzorov. Spoluprácu nepredĺžili ropné spoločnosti Shell a Petrobras.


"Ak sa nám nepodarí priviesť partnerov späť, výpadok bude musieť uhradiť manažment F1. A to je niečo, čo Bernie Ecclestone nepočuje rád," uvedomuje si riaditeľ pretekov Tamas Rohonyi.


V stredu by o budúcnosti F1 na Interlagose mali rokovať organizátori so zástupcami samosprávy. Mesto Sao Paulo má záujem na pokračovaní tradície, ktorá siaha do roku 1973, a je pripravené investovať do obnovy okruhu. Bez perspektívy konania pretekov v tom však nevidí význam. "Bude lepšie, keď sa o tom tento týždeň porozprávame s novým starostom, pretože dávať do okruhu ďalšie peniaze sa nemusí vyplatiť," povedal doterajší šéf radnice Fernando Haddad. Od 1. jnauára 2017 prevezme úrad víťaz októbrových komunálnych volieb Joao Doria Júnior. Ten navrhuje privatizáciu Interlagosu.


Ecclestone už o VC Brazílie diskutoval aj s dočasným prezidentom krajiny Michelom Temerom, detaily nie sú známe. Brit už dávnejšie tvrdil, že Brazília, Kanada a Nemecko nemajú isté miesto v kalendári pre sezónu 2017.


"Efjednotka je dobrá investícia. Za jeden víkend dokáže priniesť tržbu 60 miliónov amerických dolárov a spropagovať Sao Paulo po celom svete. Verím, že zostane," vyhlásil dosluhujúci starosta Haddad.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies