F1: Mercedes žaluje svojho inžiniera za špionáž

NETKY.SK • 8 December 2015, 13:58 • 2 min
F1: Mercedes žaluje svojho inžiniera za špionáž

BRACKLEY - Tím formuly 1 Mercedes podal trestné oznámenie na svojho inžiniera Benjamina Hoyla za krádež citlivých informácií. Hoyle pracuje v nemeckom tíme ako jeden z lídrov v oblasti výkonu od roku 2012, vlani v máji vyjadril túžbu odísť a o niekoľko dní nato vyslovil zámer pripojiť sa ku konkurenčnému Ferrari. Jeho kontrakt s nemeckou značkou vyprší v decembri.

slovakia

left justify in out

Po tohtoročnej Veľkej cene Maďarska Hoyle hľadal dôverné dáta vrátane správy z pretekov, informácie o najazdených kilometroch a aktuálnom stave motorov Mercedesu. Pri pokuse zmazal niektoré dokumenty, aby zakryl svoje činy. Mercedes ho podozrieva, že plánoval dáta posunúť odborníkom vo Ferrari. Ukradnuté informácie a dokumenty chcú Nemci späť a plánujú stopnúť Hoylov odchod do Ferrari alebo iného tímu formuly 1 pred sezónou 2016. 

 

"Činy pána Hoyla sú považované ako ničenie alebo vážne poškodzovanie dôvery tímu. On a potenciálne Ferrari mohli získať protiprávnu výhodu," uvádza sa v žalobe Mercedesu. Informuje portál Bloomberg.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies