F1: Ferrari znova len doháňa konkurenciu

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 13:23 • 2 min
F1: Ferrari znova len doháňa konkurenciu

SAKHIR - Vo Ferrari sa už pomaly stáva zvykom, že krátko po začiatku sezóny sa zmieri s úlohou doháňať technologický náskok súperov v efjednotke.

slovakia

left justify in out

Tento rok je po dvoch pretekoch jasné, že tempo bude diktovať Mercedes. Šéf talianskej scuderie Stefano Domenicali si myslí, že prechodom na šesťvalcové turbomotory získali výhodu tímy napojené na automobilky, ako sú Mercedes či Renault.

 

"Uvedomujeme si, že výrobcovia motorov sú popredu, veď túto technológiu využívajú vo svojich cestných automobiloch. Nebudeme to mať ľahké. Vieme, v ktorých oblastiach sa musíme zlepšiť, umárať sa sklamaním nikam nevedie. Mercedes udáva tempo a bude ťažké vyrovnať sa mu," povedal Domenicali pred nedeľňajšou Veľkou cenou Bahrajnu. 

 

Ferrari v Austrálii a Malajzii zaostávali nie len za mercedesmi, ale aj za red bullmi poháňanými motorom renault. V Sepangu videli Domenicaliho v družnom rozhovore so štvornásobným majstrom sveta Sebastianom Vettelom a na špekulácie o budúcnosti nemeckého pilota nebolo viac treba. Na zatracovanie jazdeckej dvojice Ferrari je však priskoro. "Fernando ukázal, že vie byť rýchly. Kimi potrebuje porozumieť autu, dostáva sa do toho. Verím, že v jazdcoch nie je problém. Sebastian je fantastický, štvornásobný šampión. To je fakt. My sme spokojní so svojou dvojicou a myslím si, že ani Sebastian sa nesťažuje, pretože už znova môže konkurovať najrýchlejším," dodal Domenicali. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies