Exxon Mobil a Royal Dutch Shell možno začnú uvažovať o kúpe BP

NETKY.SK • 30 Jún 2010, 08:52 • 2 min
Exxon Mobil a Royal Dutch Shell možno začnú uvažovať o kúpe BP

Exxon Mobil a Royal Dutch Shell možno začnú uvažovať o kúpe BP

slovakia

left justify in out

Ropné spoločnosti Exxon Mobil a Royal Dutch Shell sa možno predsa len rozhodnú uvažovať o ponuke na kúpu spoločnosti BP potom, čo britská ropná firma stratila pre ekologickú katastrofu v Mexickom zálive už viac než polovicu z pôvodnej trhovej hodnoty. Uviedli to dnes analytici banky JPMorgan.
      V dobrej pozícii je najmä Exxon Mobil, ktorý už dokázal, že je schopný integrovať aj veľké spoločnosti, povedal Fred Lucas, analytik JPMorgan. Nemal by mať preto problém ani s ponukou na BP v hodnote 473 pencí (5,84 eura) za akciu, pričom v pondelok (28. júna) sa hodnota akcií BP uzatvorila na úrovni 308,25 pence.
      Trhová hodnota BP sa prepadla od výbuchu ropnej plošiny Deepwater Horizon 20. apríla už viac než o 100 miliárd USD (81,98 miliardy eur). Náklady BP len na zastavenie ropy tryskajúcej z poškodeného vrtu sa do dnešných dní vyšplhali na 2,65 miliardy USD, pričom spoločnosť vyčlenila približne 20 miliárd USD na výdavky spojené s čistením a vyplácaním kompenzácií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies