Exprezident Srbska a Čiernej Hory Marovič si posedí vo väzení za korupciu

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 16:28 • 2 min
Exprezident Srbska a Čiernej Hory Marovič si posedí vo väzení za korupciu

PODGORICA - Bývalý prezident Srbska a Čiernej Hory Svetozar Marovič sa priznal k obvineniam z korupcie a odpyká si vo väzení takmer tri roky. Informovala o tom dnes čiernohorská verejnoprávna televízia RTCG.

slovakia

left justify in out

Televízia s odvolaním sa na špeciálnu prokuratúru uviedla, že Marovič bude musieť takisto vrátiť 1,2 milióna eur.

 

Bývalý predseda parlamentu Čiernej Hory a posledný prezident "zvyšku" Juhoslávie Marovič sa priznal k zneužívaniu svojho politického postavenia na vytvorenie výhod pre zločineckú skupinu pri obchodovaní s nehnuteľnosťami a stavebnými pozemkami v Budve, hlavnom prímorskom letovisku tejto krajiny na pobreží Jadranského mora.

 

Hoci je Čierna Hora pokladaná za krajinu, ktorú trápi rozbujnená korupcia, Marovič je prvý spomedzi čiernohorskej politickej elity, ktorý ide vo väzenia.

 

Celé roky bol Marovič v čiernohorskej politike číslom dva, za dlhoročným premiérom Milom Djukanovičom, ktorý nedávno ohlásil odchod do politického dôchodku. Marovič však v posledných rokoch postupne strácal politický vplyv.

 

Marovič bol jediným prezidentom nástupníckeho štátu bývalej Juhoslávie s názvom Srbsko a Čierna Hora, ktorý existoval v rokoch 2003-2006. Oficiálne sa rozpadol v júni 2006, keď ho nahradili dva samostatné štáty: Čierna Hora a Srbsko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies