Exprezident salvádorskej federácie vo väzení

NETKY.SK • 17 December 2015, 10:01 • 2 min
Exprezident salvádorskej federácie vo väzení

SAN SALVADOR - Bývalý prezident Salvádorskej futbalovej federácie Reynaldo Vasquez je vo väzbe. Funkcionára, ktrého v USA trestne stíhajú pre účasť na korupčnom škandále v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA), zatkli v stredu v letovisku Costa del Sol južne od hlavného mesta San Salvadora.

slovakia

left justify in out

Podľa polície bol sám a nekládol odpor. Najvyšší súd v krajine minulý piatok potvrdil americkú žiadosť o extradíciu. V USA ho obvinili z poberania úplatkov od marketingovej spoločnosti Media World za udelenie vysielacích práv na zápasy salvádorskej reprezentácie.


"Obvinenia považujem za krivé. Som nevinný. Nenesiem žiadnu zodpovednosť za činy, ktoré mi pripisuje vláda USA," vyhlásil Vasquez s tým, že využije všetky prostriedky, aby zabránil svojmu vydaniu do USA.


Salvádorčan je jedným zo 16 osôb, voči ktorým vzniesla americká federálna prokuratúra obvinenia v decembri tohto roku. Aféra prepukla tesne pred májovým kongresom FIFA v Zürichu, vtedy postihla 14 iných funkcionárov takisto prevažne z Južnej, Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies