Exprezident Brazílie Temer bol zatknutý ako vodca zločineckej organizácie

NETKY.SK • 21 Marec 2019, 20:27 • 2 min
Exprezident Brazílie Temer bol zatknutý ako vodca zločineckej organizácie

RIO DE JANEIRO - Exprezidenta Brazílie Michela Temera zatkli počas dnešnej rozsiahlej protikorupčnej akcie. Miestne vyšetrovacie orgány totiž prišli na to, že bol vodcom zločineckej organizácie. Toto obvinenie uviedla vo svojom vyhlásení brazílska federálna prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Temer bol najnepopulárnejším lídrom v dejinách Brazílie a pri vlaňajšom odchode z úradu čelil mnohým obvineniam z korupcie. Polícia ho zatkla na príkaz federálneho trestného sudcu Marcela Breitasa, na ktorého pokyn zadržala aj bývalého ministra pre baníctvo a energetiku Moreiru Franca.

 

 

Vyšetrovanie s názvom Lava Jato (Umývačka) odhalilo obrovský úplatkársky systém, do ktorého bol zapojený aj brazílsky ropný koncern Petrobras a veľké stavebné firmy, pričom úplatky dostávali politici z niekoľkých vládnych strán.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prisão Temer na Rua #prisaotemer #micheltemerpreso #lavajato

Príspevok, ktorý zdieľa Oslaim Brito (@oslaimbrito),

 

"Stavebná spoločnosť Engevix zaplatila Temerovi úplatky výmenou za kontrakt na postavenie jadrovej elektrárne v meste Angra dos Reis v južnej časti brazílskeho štátu Rio de Janeiro," oznámila prokuratúra.

 

Temer zasadol do úradu ako dočasný prezident Brazílie po tom, ako Dilmu Rousseffovú parlament v roku 2016 zbavil úradu pre zlé spravovanie federálneho rozpočtu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies