Eurotunnel zaznamenal v 1. polroku rast tržieb

NETKY.SK • 23 Júl 2012, 11:39 • 2 min
 Eurotunnel zaznamenal v 1. polroku rast tržieb

Eurotunnel zaznamenal v 1. polroku rast tržieb - Doprava Spoločnosť Eurotunnel, ktorá prevádzkuje tunel a železničnú prepravu pod Lamanšským prieplavom, zaznamenala v 1.

slovakia

left justify in out

img

 Spoločnosť Eurotunnel, ktorá prevádzkuje tunel a železničnú prepravu pod Lamanšským prieplavom, zaznamenala v 1. polroku 2012 nárast počtu cestujúcich aj tržieb. Očakáva, že vďaka Letným olympijským hrám (LOH) v Londýne, ktoré sa začnú už tento týždeň, sa počet prepravených pasažierov ešte viac zvýši.
      Tržby spoločnosti Eurotunnel za šesť mesiacov do konca júna vzrástli medziročne o 14 % na 473 miliónov eur, zatiaľ čo jej čistý zisk zostal na vlaňajšej úrovni 5 miliónov eur.
      Firma v súvislosti s LOH zvýšila kapacitu aj počet vlakových spojov. Okrem toho pridala ďalšie stanoviská, aby urýchlila hraničné kontroly cestujúcich i vozidiel prepravovaných cez tunel.
      V tuneli premávajú kyvadlové vlaky, ktoré zabezpečujú osobnú dopravu aj prepravu vozidiel medzi Britániou a Francúzskom.
      Na celkových tržbách Eurotonnelu sa v uplynulom polroku najviac podieľala preprava kamiónov. Počet nákladných vozidiel, ktoré využili služby spoločnosti, v období január - jún vrástol medziročne o 20 %, zatiaľ čo počet osobných áut sa zvýšil o 4 %, autobusov o 6 % a počet cestujúcich vo vlakoch Eurostar stúpol o 3 %.
      "Výsledky za prvý polrok sú veľmi uspokojivé," konštatoval generálny riaditeľ Eurotunnelu Jacques Gounon. Dodal, že počas júnových osláv diamantového výročia panovania britskej kráľovnej Alžbety II. kyvadlová doprava medzi Londýnom a kontinentálnou Európu zaznamenala nový rekord.
      Informoval o tom britský spravodajský portál BBC.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies