Európska komisia znižuje od júla ceny roamingu

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 18:33 • 2 min
Európska komisia znižuje od júla ceny roamingu

BRATISLAVA - Od začiatku júla bude roaming o čosi lacnejší. Klesne cena dátového roamingu, lacnejšie budú aj telefonické hovory a textové správy.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Ingrid Ludviková zo zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, cena za megabajt klesne v rozmedzí od 20 do 45 centov. Pri využívaní máp, sledovaní videa či kontrolovaní pošty tak ľudia môžu ušetriť rádovo niekoľko desiatok eur.

 

"Okrem toho vám od 1. júla 2014 prevádzkovatelia mobilných sietí v Európe môžu ešte pred vycestovaním ponúknuť špecifickú dohodu o roamingu a prípadne vám aj umožniť vybrať si v krajine, kam sa chystáte, miestneho mobilného poskytovateľa dátových služieb," uviedla Ludviková. EÚ už zároveň pracuje na nových predpisoch, ktoré by mali úplne odstrániť roamingové poplatky. Podpredsedníčka Európskej komisie Neelie Kroesová, ktorá má na starosti digitálnu agendu dúfa, že na úplnom zrušení roamingových poplatkov sa podarí dohodnúť do konca tohto roka. Ako pripomína, parlament už v tejto veci svoju úlohu urobil, všetko ostatné je teraz v rukách členských štátov. 

 

Roamingové poplatky dosiahli vrchol pred rokom 2007, keď sa nimi začala zaoberať EÚ. Výsledkom jej úsilia je dosiahnutie 80 až 90 % poklesu cien za roamingové služby v roku 2014 v porovnaní s rokom 2007.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies