Prezident Mun Če-in využije samit s Bidenom na naštartovanie diplomacie s Kóreou

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 12:03 • 2 min
Prezident Mun Če-in využije samit s Bidenom na naštartovanie diplomacie s Kóreou

SOUL - Juhokórejský prezident Mun Če-in v pondelok vyhlásil, že blížiaci sa samit s americkým náprotivkom Joe Bidenom využije na opätovné naštartovanie diplomacie s Kórejskou ľudovodemokratickou republikou.

slovakia

left justify in out

Joe Biden uprednostňuje diplomatický a postupný prístup k riešeniu severokórejskej jadrovej krízy. Biely dom nedávno uviedol, že americkí predstavitelia ukončili revíziu severokórejskej politiky, a navrhol, aby sa Bidenova administratíva usilovala o nájdenie prieniku medzi „veľkým vyjednávaním“ Donalda Trumpa a prístupom „strategickej trpezlivosti“ Baracka Obamu.

 

img

Mun Če-in počas televíznej tlačovej konferencie uvítal smerovanie Bidenovej administratívy v súvislosti so severokórejskou politikou, čo bolo podľa jeho slov sfinalizované po konzultáciách s Kórejskou republikou. Mun uviedol, že cieľom Bidenovej severokórejskej politiky je dosiahnuť „úplnú denuklearizáciu Kórejského polostrova prostredníctvom diplomacie s flexibilným, postupným a praktickým prístupom“.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Pchjongjang varoval Spojené štáty, že budú čeliť veľmi vážnej situácii

Mun Če-in a Biden sa stretnú 21. mája na ich prvom samite vo Washingtone. Pokúsia sa posilniť vojenské spojenectvo, politickú koordináciu v súvislosti s KĽDR a nájsť spôsoby, ako obnoviť pozastavené rozhovory medzi Washingtonom a Pchjongjangom, ako aj medzi Soulom a Pchjongjangom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies