Európska centrálna banka sa údajne pripravuje na odchod Grécka z eurozóny

NETKY.SK • 20 Február 2015, 19:03 • 2 min
Európska centrálna banka sa údajne pripravuje na odchod Grécka z eurozóny

FRANKFURT - Európska centrálna banka (ECB) sa pripravuje na odchod Grécka z eurozóny a jej personál pripravuje krízové plány na to, ako udržať zvyšok menového bloku nedotknutý.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v piatok agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na informácie magazínu Der Spiegel. Predstavitelia ECB odmietli túto správu komentovať.

 

Grécko vo štvrtok požiadalo o šesťmesačné predĺženie dohody o medzinárodnom úverovom programe a zaviazalo sa, že uzná všetky svoje dlhy a nepodnikne jednostranné kroky, ktoré by ohrozili dohodnuté fiškálne ciele. Podľa nemeckého ministerstva financií návrh Grécka na predĺženie dohody o úverovom programe však nespĺňa požiadavky eurozóny. Ministri financií jednotlivých krajín eurozóny budú o šesťmesačnom predĺžení tejto dohody rokovať v piatok o 15:00 SEČ v Bruseli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies