Europol vydal adventný kalendár - v okienkach sú fotografie hľadaných zločincov

NETKY.SK • 1 December 2016, 14:28 • 2 min
Europol vydal adventný kalendár - v okienkach sú fotografie hľadaných zločincov

BRUSEL - Európska agentúra pre policajnú spoluprácu (Europol) sprístupnila dnes na internete svojský adventný kalendár, v ktorého okienkach sa až do Vianoc odhalí fotografia niektorého z najhľadanejších zločincov v Európe. Informoval o tom dnes webový portál Euractiv.com.

slovakia

left justify in out

Hovorca Europolu Gerald Hesztera spresnil, že od dnešného dňa až do 24. decembra "budeme denne zverejňovať (fotografiu) jedného zločinca na úteku z jednej členskej krajiny". Informácia o hľadanej osobe sa objaví aj na kontách Europolu na sociálnych sieťach, napríklad na Facebooku a Twitteri.

 

 

 

Každý z týchto zločincov bol odsúdený za vážne trestné činy, ako vraždy, únos, terorizmus, či pašovanie drog, a v súčasnosti unikajú pred spravodlivosťou, povedal Hesztera. Prvým v adventnom kalendári je 60-ročný Tibor Foco z Rakúska, ktorý v marci 1986 zavraždil prostitútku. Bol odsúdený na doživotie, ale z väzenia sa mu v roku 1995 podarilo ujsť. Za akúkoľvek informáciu, ktorá by viedla k jeho dolapeniu po 21 rokoch strávených na úteku, je vypísaná odmena 2900 eur.

 

Europol spustil webstránku s najhľadanejšími zločincami už v januári. Odvtedy sa podarilo zadržať 24 osôb zo zoznamu, pričom v deviatich prípadoch sa tak stalo vďaka pomoci médií a verejnosti. Hesztera v tejto súvislosti vyjadril nádej, že "24. decembra budeme môcť dať ľuďom pekný darček, keď zatkneme niektorú z týchto osôb".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies