Európa žiada zmeny, Hansen: Sme v temných časoch

NETKY.SK • 10 November 2015, 19:25 • 2 min
Európa žiada zmeny, Hansen: Sme v temných časoch

FRANKFURT NAD MOHANOM - Prezident riadiaceho orgánu európskej atletiky Svein Arne Hansen priznal, že toto odvetvie prechádza temným a smutným obdobím a vyzval Medzinárodnú asociáciu atletických federácií (IAAF), aby pristúpila k nevyhnutným zmenám.

slovakia

left justify in out

"To, čo sa z rôznych zdrojov dozvedáme a ešte sa pravdepodobne objaví v budúcnosti, je extrémnym sklamaním a proti všetkým našim ideálom," povedal Hansen po mítingu organizácie European Athletics v nemeckom Frankfurte nad Mohanom.


Svetovou atletikou otriasa vyšetrovanie údajného korupčného správania bývalého šéfa IAAF Lamina Diacka, ako aj rozsiahle obvinenia ruskej vlády z priamej účasti na rozsiahlom podvode s užívaním zakázaných látok a na kamuflovaní pozitívnych prípadov. "Potrebujeme dôkladnú analýzu vedenia IAAF, aby sme sa nabudúce vyhli korupcii. Globálne antidopingové snaženie musíme podporiť už na národnej úrovni," doplnil Hansen.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies