EURO 2020: Müller zahodil nemožné a Angličania trestali, Ukrajina rozhodla gólom v predĺžení

NETKY.SK • 30 Jún 2021, 07:49 • 2 min
EURO 2020: Müller zahodil nemožné a Angličania trestali, Ukrajina rozhodla gólom v predĺžení

LONDÝN/GLASGOW - Výbery Anglicka a Ukrajiny v utorok skompletizovali všetky dvojice štvrťfinalistov na majstrovstvách Európy vo futbale.

slovakia

left justify in out

Angličania v domácom prostredí na londýnskom štadióne Wembley zdolali v prestížnom súboji Nemcov 2:0, Ukrajinci v škótskom Glasgowe zdolali Švédov 2:1 po predĺžení.

 

Anglicko - Nemecko
Londýnsky súboj medzi domácimi Angličanmi a Nemcami nebol bez šancí, no brankári Jordan Pickford a Manuel Neuer si dlho držali čisté konto. Rozhodla napokon až záverečná štvrťhodina riadneho hracieho času. Recept na nemeckú defenzívu našiel v 75. min Raheem Sterling a v 86. min pridal na radosť divákov na tribúnach Harry Kane.

 

img

 

Druhému gólu Albionu však predchádzala akcia, kedy sa Thomas Müller rútil sám na bránu Pickforda. Bola to čistá šanca, ktorú zahodil. Pravou nohou mieril po zemi k ľavej tyči, no minul bránu. O pár minút na to Anglicko zvýšilo na rozdiel dvoch gólov. 

 

img

 

Vypadnutím z ME sa skončila dlhá éra trénera Joachima Löwa na lavičke nemeckého výberu, ktorej šéfom bol dlhých 15 rokov od 12. júla 2006. Jeho nástupcom sa stane Hans-Dieter Flick.

 

Švédsko - Ukrajina 
V Glasgowe sa najtesnejšieho vedenia ujali Ukrajinci v 27. min strelou Oleksandra Zinčenka ľavačkou, no rovnako ľavou nohou ešte pred prestávkou vyrovnal Emil Forsberg.

 

img

 

V druhom polčase obe mužstvá nastrelili konštrukciu bránky súpera, Švédi dokonca dvakrát, no skóre sa nemenilo a duel dospel do predĺženia. V ňom predčasne putoval pod sprchy Marcus Danielson a ukrajinský tím presilovku o jedného hráča napokon využili.

 

img

 

Zdalo sa, že na rad prídu pokutové kopy, no striedajúci Artem Dovbyk po centri Zinčenka poslal loptu do švédskej bránky a rozhodol o postupe Ukrajincov.


Majstrovstvá Európy 2020 vo futbale - osemfinále - utorok:

LONDÝN
Anglicko - Nemecko 2:0 (0:0)
Góly: 75. Sterling, 86. H. Kane

GLASGOW
Švédsko - Ukrajina 1:2 po predĺžení (1:1, 1:1)
Góly: 43. Forsberg - 27. Zinčenko, 120.+ Dovbyk, ČK: 98. Danielson (Švéd.)

Program štvrťfinále:
piatok 2. júla: Švajčiarsko - Španielsko (Petrohrad/Rus., 18.00), Belgicko - Taliansko (Mníchov/Nem., 21.00)
sobota 3. júla: Česko - Dánsko (Baku/Azer., 18.00), Ukrajina - Anglicko (Rím/Tal., 21.00)

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies