EURO 2020: Eriksen ostáva po včerajšom kolapse v nemocnici, fanúšikom venoval úsmev

NETKY.SK • 13 Jún 2021, 14:26 • 2 min
EURO 2020: Eriksen ostáva po včerajšom kolapse v nemocnici, fanúšikom venoval úsmev

Futbalový svet sa včera na chvíľu úplne zastavil. Kolaps dánskeho reprezentanta Christiana Eriksena počas zápasu s Fínskom vystrašil asi každého fanúšika tohto športu. Dobrou správou je, že hráč Interu Miláno má to najhoršie za sebou.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia dánskeho zväzu je hráč pri vedomí, komunikuje s okolím a v najbližších dňoch ho čakajú ďalšie vyšetrenia. „Dnes ráno sme sa s Christianom rozprávali. Nechal pozdraviť spoluhráčov a jeho stav je stabilizovaný, ostane však ešte v nemocnici. Hráčom a realizačnému tímu sme poskytli krízovú asistenciu a aj naďalej tu budú jeden pre druhého,“ znie oficiálne stanovisko zväzu na sociálnej sieti Twitter.

 

 

Dánska reprezentácia dnes zrušila všetky mediálne záväzky a na programe nie je ani tréning, namiesto toho sa budú hráči snažiť nepríjemnú udalosť spracovať. Stav svojho zverenca pozorne sledoval aj šéf Interu Giuseppe Marotta, ktorý okamžite kontaktoval lekársky tím Dánov. Na internete sa objavili špekulácie o tom, že Eriksen v Taliansku prekonal koronavírus bez príznakov, čo sa mohlo podpísať na jeho srdci. Marotta tieto správy dementoval. „Nemal covid a ani nebol očkovaný,“ prezradil stanici RAI Sport.

 

img

 

Kardiológ Sanjay Shanma, ktorý s Eriksenom pracoval v anglickom Tottenhame, tvrdí, že hráč mal v Londýne všetky testy v úplnom poriadku. „Keď som ho videl padať, vydesilo ma to a pomyslel som si, či sme náhodou niečo neprehliadli. Ale opäť som si prezrel výsledky a vyzerali perfektne,“ prezradil.

 

Eriksen skolaboval v 43. minúte vo chvíli, keď na neho spoluhráč hodil loptu z autu. Záchranári mu na mieste poskytli masáž srdca, pričom bol následne prevezený do nemocnice. Pred pokračovaním zápasu sa dokonca spojil so spoluhráčmi a poprosil ich, aby duel odohrali. Dánsko napokon prekvapivo podľahlo Fínsku 0:1, po záverečnom hvizde ale výsledok dôležitý nebol. Dnes sa dokonca ukázal fanúšikom z okna svojej nemocničnej izby a venoval im povzbudivé gesto, spojené s úsmevom.

 

img

 

Eriksen tak našťastie dopadol lepšie než maďarský futbalista Miklós Fehér, ktorý v roku 2004 skolaboval v drese Benficy Lisabon v zápase proti Guimaraesu. Mal len 24 rokov. Tragický osud mali aj hráči ako Marc Vivien-Foé či Antonio Puerta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies