EÚ vrátila do Turecka ďalších 124 migrantov, do Grécka však stále prichádzajú ďalší

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 14:33 • 2 min
EÚ vrátila do Turecka ďalších 124 migrantov, do Grécka však stále prichádzajú ďalší

ATÉNY - Do západotureckého prístavu Dikili doplávali dnes ďalšie lode s migrantmi, ktoré na základe novej dohody medzi Európskou úniou a Tureckom vypravili z Grécka. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na grécke štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Dve plavidlá s celkovo 124 vyhostenými migrantmi vyplávali dnes dopoludnia z gréckeho ostrova Lesbos. Na ich palube boli občania Maroka, Pakistanu, Indie, Iraku a palestínskych území, ktorí nepožiadali o udelenie azylu v EÚ.


Prvú skupinu vypravenú na základe dohody EÚ s Ankarou, zloženú z celkovo 202 migrantov, prepravili loďami z Grécka do Turecka v pondelok. Išlo prevažne o Pakistancov a Afgancov.
Prúd nelegálnych migrantov prichádzajúcich na člnoch opačným smerom z Grécka a Turecka však naďalej neustáva. Za posledných 24 hodín pristálo na gréckych ostrovoch - napriek vysokému riziku deportácie - celkovo 149 migrantov.


Podľa gréckych úradov je to však výrazne menej než v marci, keď ich do krajiny prichádzalo v priemere 900 denne. Na základe kontroverzne vnímanej dohody medzi EÚ a Ankarou sa majú z Grécka do Turecka hromadne vracať migranti, ktorí vstúpili do EÚ nelegálne. Únia by mala namiesto toho legálne prijímať sýrskych utečencov z územia Turecka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies