EÚ uložila nové sankcie na ruské spoločnosti

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 13:29 • 2 min
EÚ uložila nové sankcie na ruské spoločnosti

MOSKVA - Do sankčného zoznamu sa dostali spoločností, ktoré sa podieľali na výstavbe krymského mosta.

slovakia

left justify in out

Európska únia uložila nové sankcie voči spoločnostiam, ktoré sa podieľali na výstavbe krymského mosta. Rozhodnutie o sankciách bolo prijaté 30. júla.

 

Európsky sankčný zoznam zahŕňa najmä firmy podnikateľa Arkadij Rotenberga "Strojgazmontaž“ a "Mostotrest" (tieto spoločnosti sú už zahrnuté v zozname sankcií USA). Prvá spoločnosť bola generálnym dodávateľom výstavby krymského mosta, druhá bola hlavným subdodávateľom. Sankcie boli taktiež uložené na A.s. "Institut Giprostrojmost - Petrohrad" (projekt mosta), A.s. "Lodenice Zaliv "(výstavba železničného prístupu), A.s."Strojgazmontaž-most" (riadenie projektu na výstavbu mosta).

 

V správe EÚ sa uvádza, že Brusel považuje výstavbu a otvorenie mosta za "kľúčový symbolický krok" pri zabezpečovaní ruskej kontroly nad polostrovom a jeho ďalšej izolácie od Ukrajiny.

 

Nové sankcie EÚ sú len "politikou podrývania proti obyvateľom polostrova Krym," povedal zástupca ruského ministerstva zahraničia Mária Zacharová. V informačnom centre „Krymský most" uviedli, že zaradenie spoločnosti "Strojgazmontaž" do sankčného zoznamu nebude mať žiaden vplyv na realizáciu projektu.

 

"Našou úlohou je vybudovať most. Automobily už majú cestu čistú. Teraz chlapci budujú železnicu. Všetci sme hrdí na našu prácu a ak sa to niekomu nepáči, nie je to náš problém," komentoval situáciu Rotenberg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies