EÚ: Rusko musí skončiť s nenávisťou k iným názorom

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 18:29 • 2 min
EÚ: Rusko musí skončiť s nenávisťou k iným názorom

BRUSEL - Európska únia vyzvala v stredu Rusko, aby uskutočnilo transparentné vyšetrovanie vraždy opozičného lídra Borisa Nemcova a ukončilo "ovzdušie nenávisti voči disidentom".

slovakia

left justify in out

Hlavná predstaviteľka zahraničnej politiky EÚ Federica Mogheriniová povedala poslancom Európskeho parlamentu, že Rusi si zasluhujú "nie menej ako demokratické a otvorené Rusko" s odlišnými médiami. "Ruské úrady majú nielen povinnosť viesť plné a transparentné vyšetrovanie vraždy Borisa, musia tiež ukončiť ovzdušie podozrievania, nenávisti a netolerancie k rozličným názorom," povedala. 

 

Ruský prezident Vladimir Putin odsúdil zavraždenie Nemcova a povedal, že vinníkov dostane pred súd. Polícia zatkla piatich podozrivých Čečenov, niektorých z nich podľa ľudskoprávnych aktivistov pravdepodobne mučili. Nemcov bol najprominentnejší kritik Kremľa, ktorého zabili počas 15-ročnej vlády Putina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies