EÚ hľadá odborníkov pre poradné skupiny v oblasti výskumu a inovácií

NETKY.SK • 24 Január 2013, 12:54 • 2 min
EÚ hľadá odborníkov pre poradné skupiny v oblasti výskumu a inovácií

EÚ hľadá odborníkov pre poradné skupiny v oblasti výskumu a inovácií - Svet Európska komisia (EK) dnes po prvýkrát pri tvorbe výskumného programu EÚ zverejnila výzvu, ktorej cieľom je osloviť odborníkov zo všetkých oblastí, aby sa zúčastnili na tvorbe age

slovakia

left justify in out

img

Európska komisia (EK) dnes po prvýkrát pri tvorbe výskumného programu EÚ zverejnila výzvu, ktorej cieľom je osloviť odborníkov zo všetkých oblastí, aby sa zúčastnili na tvorbe agendy programu Horizont 2020. 

Ide o nový programom EÚ, ktorý bude prebiehať od roku 2014 do roku 2020 a jeho rozpočet je vo výške 80 miliárd eur.

Úlohou vytvorených poradných skupín bude včas poskytovať vysoko kvalitné poradenstvo, týkajúce sa prípravy výziev na predkladanie návrhov v rámci programu Horizont 2020. 

Tieto skupiny sa budú venovať témam, ktorým občania Európy venujú veľkú pozornosť, ako napríklad zmena klímy, výhodnejšia cenová dostupnosť obnoviteľnej energie, zabezpečenie bezpečnosti potravín a vyrovnávanie sa s problémami, ktoré prináša starnutie obyvateľstva.

Poradné skupiny budú podporovať dialóg medzi všetkými úrovňami vlády, občianskej spoločnosti a podnikateľskej sféry zo všetkých členských štátov EÚ a ovplyvňovať smerovanie financovania výskumu a inovácií v EÚ od súčasnosti až do roku 2020.

"Naším cieľom je osloviť čo najväčšie spektrum odborníkov, ktorí nám pomôžu prísť s inovačnými nápadmi, dosiahnuť udržateľný rast a vytvoriť nové pracovné miesta. Vďaka tejto transparentnej výzve, týkajúcej sa programu 2020, môžeme osloviť celú európsku komunitu v oblasti výskumu a inovácií," zdôraznila komisárka pre výskum, inovácie a vedu Máire Geogheganová-Quinnová.

Poradné skupiny odborníkov začnú pracovať na jar tohto roka tak, aby ich vyjadrenia boli k dispozícii v prípade prvých výziev programu Horizont 2020, ktoré by sa mali uverejniť na konci roka 2013.

Jednotlivci a subjekty, ktoré by chceli byť členmi prvých poradných skupín, sa musia zaregistrovať do 6. marca 2013 do 17.00 h bruselského času. 

Výzva na vyjadrenie záujmu zostane v platnosti počas celej existencie programu Horizont 2020, aby sa zabezpečila obnova skupín na konci každého mandátu ich členov.

Záujem môžu prejaviť i jednotlivci, pričom môžu vystupovať ako samostatné osoby, zástupcovia kolektívnych záujmových skupín alebo ako zástupcovia organizácií. Celé znenie výzvy a pokyny týkajúce sa registrácie sú k dispozícii na webovej stránke https://ec.europa.eu/research/horizon2020/index_en.cfm
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies