EÚ dnes opäť sprísnila sankcie voči Sýrii

NETKY.SK • 23 September 2011, 21:59 • 2 min
EÚ dnes opäť sprísnila sankcie voči Sýrii

EÚ dnes opäť sprísnila sankcie voči Sýrii

slovakia

left justify in out

img

Európska únia sa dnes dohodla na nových sankciách proti sýrskemu režimu. Sankcie sa cielene týkajú sýrskeho ropného sektora, aby sa tak ešte viac zvýšil tlak na režim autoritárskeho prezidenta Bašára Asada, ktorý pokračuje v krvavom útlaku sýrskych demonštrantov.
Vysoká komisárka EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku Catherine Ashtonová dnes vyhlásila, že novoprijaté opatrenia sú zamerané na sprísnenie zákazu dovozu ropných produktov zo Sýrie, ktorý bol prijatý 2. septembra tohto roku.
Dnešné dodatkové opatrenia obsahujú zároveň aj zákaz na prísun bankoviek do sýrskej centrálnej banky a nové vízové a vycestovacie obmedzenia pre ďalších vládnych predstaviteľov spojených s Asadovým režimom.
Podľa doterajších údajov OSN usmrtili poriadkové sily Bašára Asada od vypuknutia protivládneho povstania až doteraz okolo 2600 protestujúcich ľudí, uviedla agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies