Etiópia potvrdila, že 30 kresťania zavraždení v Líbyi boli jej občania

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 17:22 • 2 min
Etiópia potvrdila, že 30 kresťania zavraždení v Líbyi boli jej občania

ADDIS ABEBA - Etiópia dnes potvrdila, že 30 kresťania zavraždení v Líbyi boli jej občania. Ich smrť zastrelením či odseknutím hlavy zachytil polhodinový videozáznam, ktorý v nedeľu na internete zverejnila militantná organizácia Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Na videozázname militanti nazývajú kresťanov "križiakmi", ktorí sa vydali zabíjať moslimov. Vidno na ňom dve približne rovnaké skupiny mužov. Podľa komentára k videu jednu skupinu príslušníci IS zajali na východe Líbye, druhú na juhu. Po tom, ako maskovaný muž prečíta dlhé vyhlásenie, striedajú sa na obrazovke zábery z vrážd oboch skupín, pričom mužov zajatých na juhu Líbye militanti zastrelia; tým z východu odseknú na pláži hlavy.

 


     

"Etiópska vláda vyjadruje hlboký smútok nad barbarským činom spáchaným na našich nevinných občanoch," citovala vládne vyhlásenie agentúra Reuters. Kabinet v ňom informoval, že od utorka bude v Etiópii trojdňový celoštátny smútok za obete "zverstiev, spáchaných na našich občanoch v Líbyi a Juhoafrickej republike". Zástavy budú stiahnuté do pol žrde.
     

V JAR zahynuli Etiópčania pri násilnostiach namierených proti imigrantom, ktorá zachvátili mestá sužované vysokou nezamestnanosťou. Násilníci útočia aj na Afričanov čiernej pleti zo susedných krajín v obave, že im zoberú prácu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies