Červeným námestím pochodovali tisícky kadetov

NETKY.SK • 8 November 2010, 08:30 • 2 min
Červeným námestím pochodovali tisícky kadetov

Červeným námestím pochodovali tisícky kadetov

slovakia

left justify in out

img

Tisícky ruských kadetov oblečených do uniforiem z čias druhej svetovej vojny pochodovali dnes moskovským Červeným námestím.
      Táto každoročná vojenská prehliadka je oficiálnou poctou účastníkom prehliadky z roku 1941, ktorí sa po jej skončení priamo vydali na front obraňovať Moskvu pred blížiacimi sa nacistickými jednotkami.
      Celé predošlé desaťročia sa však 7. november slávil ako spomienka na výročie boľševickej revolúcie z roku 1917. Mnoho starších Rusov tento deň ešte stále takto vníma a oslavuje.
      Dnešnej prehliadky sa zúčastnili kadeti na koňoch, cválajúci po dlažbových kameňoch Červeného námestia. Iní zase cez námestie pochodovali peši; k nim patrili aj dievčatá, kadetky s veľkou našuchorenou bielou stuhou vzadu vo vlasoch.
      Medzi čestnými hosťami bolo 40 veteránov, pamätníkov, ktorí boli účastníkmi moskovskej vojenskej prehliadky pred 69 rokmi. Poctu im, ako aj poctu všetkým, čo pomáhali obraňovať mesto, vzdal nový starosta Moskvy Sergej Sobianin.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies