Erdogan: Kurdské Kobani padne do rúk Islamského štátu

NETKY.SK • 7 Október 2014, 18:54 • 2 min
Erdogan: Kurdské Kobani padne do rúk Islamského štátu

MURSITPINAR - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa obáva, že kurdské mesto Kobani (Ajn al-Arab) v susednej Sýrii "padne" do rúk bojovníkov z extrémistickej skupiny Islamský štát (IŠ).

slovakia

left justify in out

Podľa neho nálety spojencov na čele s USA nie sú dostatočné na porazenie skupiny. "Problém IŠ... nemôže byť vyriešený leteckým bombardovaním," uviedol Erdogan počas návštevy tábora so sýrskymi utečencami. "Varovali sme Západ. Chceli sme tri veci: bezletovú zónu, paralelnú bezpečnostnú zónu a tréning umiernených sýrskych povstalcov," uviedol. Erdogan si myslí, že "teror sa neskončí", ak sa spojenci nedohodnú na pozemnej operácii voči IŠ.

 

Boje medzi Islamským štátom (IŠ) a kurdskými bojovníkmi brániacimi sýrske mesto Kobani (Ajn al-Arab) na hranici s Tureckom si za posledné tri týždne vyžiadali najmenej 400 obetí, informovala v utorok Sýrska organizácia na monitorovanie ľudských práv. Do tejto bilancie sú započítané obete na oboch stranách ako aj civilisti.

 

Organizácia však dodala, že reálne čísla môžu byť až dvojnásobne vyššie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies