Enviropolícia rieši protiprávne uloženie odpadu v obci Závada. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody

NETKY.SK • 29 Marec 2024, 09:15 • 2 min
Enviropolícia rieši protiprávne uloženie odpadu v obci Závada. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody

Vyšetrovateľ Enviropolície vzniesol obvinenie mužovi z obce Lietava v okrese Žilina a právnickej osobe, ktorej je obvinený konateľom, za spáchanie zločinu neoprávnené nakladanie s odpadmi.

slovakia

left justify in out

Obvinený ako konateľ obvinenej spoločnosti dal od septembra 2015 do októbra 2017 neoprávnene naviesť a uložiť viac ako 30-tisíc ton stavebného odpadu – výkopovej zeminy – na pozemky lomu v obci Závada v okrese Topoľčany.

Výkopová zemina, ktorá mala pochádzať z výstavby kanalizácie čistiarne odpadových vôd a z výstavby závodu  Land – Rover Jaguár, bola uložená bez súhlasu príslušného orgánu štátnej správy odpadového hospodárstva a bez súhlasného stanoviska na uloženie výkopovej zeminy v predmetnom dobývacom priestore.

Celkové náklady na odstránenie tohto odpadu budú podľa znaleckého posudku vo výške skoro 250-tisíc eur. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na osem rokov.

Polícia upozorňuje občanov, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, nakoľko takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti a aj osobných záujmov osôb, ktorým sa takýto odpad ocitne na pozemku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Ministerstvo vnútra SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies