EL: Súper Slovana Sparta víťazne v lige proti Slovácku

NETKY.SK • 10 November 2014, 08:43 • 2 min
EL: Súper Slovana Sparta víťazne v lige proti Slovácku

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Futbalisti Sparty Praha, ktorí sú v I-skupine Európskej ligy 2014/2015 súperom ŠK Slovan Bratislava, zvíťazili v nedeľňajšom podvečernomzápase 14. kola najvyššej českej súťaže nad domácim tímom 1. FC Slovácko 2:0 (1:0).

slovakia

left justify in out

Nad týmto súperom uspeli Pražania už 14. krát za sebou. Pred 7682 divákmi sa v drese "rudých" strelecky presadil v 38. min zblízka v pozícii zaváňajúcej ofsajdom Bořek Dočkal a v 57. min stanovil rezultát legionár z Pobrežia Slonoviny Tiémoko Konaté, ku ktorému sa po štandardke odrazila lopta a prekonal Milana Heču. 

"Pri situácii v tabuľke pred zápasom bolo dôležité, aby sme toto stretnutie zvládli. Sme veľmi radi, že sa tak stalo. Víťazstvo sme podložili aj dobrým a poctivým výkonom. Chceli sme kontrolovať hru a myslím si, že sa nám to darilo väčšinu duelu. Futbalisti Slovácka hrali bojovne, snažili sa využiť každú brejkovú situáciu a raz mohli aj skórovať. Teší ma, že sme získali tri cenné body," citoval klubový web Sparty slová trénera Vítězslava Lavičku, ktorý dal v bránke premiérovo príležitosť 24-ročnému Marekovi Štěchovi. Ten sa v lete vrátil do Sparty z pôsobenia v Anglicku. Slovenský legionár Michal Breznaník nefiguroval v zápise o stretnutí, v drese Slovácka sedeli len na lavičke náhradníkov Tomáš Košút.

 

V tabuľke Synot ligy je Sparta na 2. mieste s 31 bodmi (skóre 20:7), úradujúci český majster však znížil odstup na lídra tabuľky z Plzne na rozdiel jediného bodu. Viktoria totiž prekvapujúco prehrala v nedeľu podvečer v Jihlave 1:2. "Tento výsledok ešte viac umocňuje dôležitosť nášho víťazstva nad Slováckom. Tak trochu som veril, že Jihlava nadviaže na výsledky a výkony z uplynulých kôl a ostatného obdovia. Som rád, že sa moje tajné želanie vyplnilo. Na nás ešte na jeseň čaká duel proti Jihlave, musíme si dať pozor, aby sme neprišli o body," poznamenal ďalej sparťanský tréner V. Lavička. 

 

Ako je známe, obe vzájomné stretnutia Slovana Bratislava a Sparty Praha v rámci EL 2014/2015 sa skončili jednoznačne v prospech českého tímu. Na Pasienkoch podľahli 23. októbra "belasí" svojmu súperovi 0:3 v prerušenom dueli zapríčinenom výtržnosťami v hľadisku a vo štvrtkovej odvete na Letnej zvíťazila Sparta ešte presvedčivejšie - 4:0. V I-skupine EL je pražský tím na čele poradia s 9 bodmi a reálnou šancou na postup do jarného šestnásťfinále, Slovan je bez bodu posledný. 

Česko - Synot liga - 14. kolo - nedeľa: 
1. FC Slovácko - AC Sparta Praha 0:2 (0:1) 
Góly: 38. B. Dočkal, 57. T. Konaté 
Zostava Sparty Praha: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, M. Holek, Costa Nhamoinesu - L. Vácha (26. Vacek), Mareček - T. Konaté (87. R. Kováč), B. Dočkal, L. Krejčí (90. J. Pešek) - Lafata 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies