Eilat zasiahli dve rakety vystrelené zo Sinaja

NETKY.SK • 17 Apríl 2013, 10:50 • 2 min
Eilat zasiahli dve rakety vystrelené zo Sinaja

JERUZALEM - Dve rakety vystrelené z egyptského Sinajského polostrova zasiahli v stredu izraelské dovolenkové stredisko Eilat, nespôsobili však žiadne obete či škody, informovala izraelská armáda.

slovakia

left justify in out

 Incident pravdepodobne vystupňuje obavy z bezprávia, ktoré panuje na susednom Sinaji, kde islamisti vystupňovali svoje aktivity po páde egyptského prezidenta Husního Mubaraka v roku 2011. Hovorca izraelskej armády povedal, že strely dopadli na otvorené priestranstvo.

Izrael pre dvoma týždňami umiestnil v Eilate batériu protiraketového systému Iron Dome. V stredu však prichádzajúce rakety údajne z "operačných dôvodov" nezachytil. Egyptská armáda na Sinaji následne uskutočnila prehľadávacie akcie. Útok sa stal deň po tom, čo Izrael oslávil 65. výročie založenia. Naposledy rakety zasiahli Eilat v novembri, rovnako však nespôsobili žiadne zranenia či škody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies