Eiffelova veža sa stala miestom spánku dvoch opitých turistov

NETKY.SK • 16 August 2023, 10:43 • 2 min
Eiffelova veža sa stala miestom spánku dvoch opitých turistov

Paríž-Americkí turisti, ktorých premohol alkohol, si ustlali blízko Seiny v Paríži

slovakia

left justify in out

Výlety do zaujímavých veľkomiest potešia nielen deti, ale aj mládež či tých skôr narodených. Mnoho turistov najmä počas leta alebo aj v iné mesiace počas roka zamieri do významných metropol. Okrem nášho Slovenska s bohatou plejádou pamiatok a prírodných unikátov k nim nepochybne patrí aj Francúzsko. Azda najnavštevovanejšou destináciou v tejto krajine je jeho hlavné mesto Paríž. V ňom možno nájsť mnoho historických pamiatok a najmä slávnu Eiffelovu vežu. Toto obdivuhodné dielo je symbolom Francúzska a nedávno bolo aj úložiskom dvoch opitých Američanov. 

 

Ochrankári našli v pondelok na Eiffelovej veži dvoch spiacich amerických turistov, uviedol v utorok prevádzkovateľ pamiatky spoločnosť SETE. Podľa parížskej prokuratúry sa zdá, že na veži "uviazli, pretože boli veľmi opití". TASR správu prevzala za agentúry AFP. Ochranka podľa SETE zobudila mužov "v skorých ranných hodinách", keď kontrolovala Eiffelovu vežu pred jej otvorením o 9.00 hod. Opití Američania strávili nezákonnú noc na Eiffelovke medzi druhým a tretím poschodím na mieste, ktoré je zvyčajne pre verejnosť uzavreté, priblížila spoločnosť SETE. Zo spoločnosti dodali, že turisti "nepredstavovali žiadnu zjavnú hrozbu".

Po zaplatení vstupného v nedeľu večer preskočili bezpečnostné zábrany pri zostupe z veže, povedal pre agentúru AFP zdroj z prostredia polície. K turistom boli vyslaní hasiči vrátane špecializovanej jednotky na vyslobodzovanie osôb z nebezpečných výšok. Oboch mužov predviedli na policajnú stanicu. Prevádzkovateľ Eiffelovej veže oznámil, že plánuje podať trestné oznámenie. Incident v pondelok oddialil otvorenie veže pre verejnosť približne o hodinu.

Minulú sobotu si dve bombové vyhrážky vynútili evakuáciu Eiffelovej veže, ukázali sa však ako falošný poplach a incident vyšetruje polícia. Ikonická stavba v centre Paríža čelila ďalšej bombovej vyhrážke v pondelok, polícia však neodporučila evakuáciu turistov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies