V obci Nová Bystrica zhorel rodinný dom, pravdepodobne tu vybuchol plyn

NETKY.SK • 25 Máj 2023, 10:15 • 2 min
V obci Nová Bystrica zhorel rodinný dom, pravdepodobne tu vybuchol plyn

V stredu v podvečerných hodinách bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline ohlásený výbuch s následným požiarom rodinného domu v obci Nová Bystrica, okres Čadca. Informoval o tom Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Žiline.

slovakia

left justify in out

Pri požiari zasahovali hasiči z Čadce, Kysuckého Nového Mesta, Žiliny a členovia Dobrovoľných hasičských zborov z Novej Bystrice, Starej Bystrice a Vychylovky. 

 

Po príchode zistili, že ide o požiar drevenej stavby staršieho rodinného domu, ku ktorému prišlo pravdepodobne po výbuchu nahromadeného plynu. Požiar sa rozšíril na humno a ohrozoval ďalšie rodinné domy. Mimo domu boli nájdené dve osoby s popáleninami, ktoré boli transportované do nemocnica v Čadci. Tretia osoba bola ošetrená zdravotníkmi z ambulancie HaZZ. 

 

Hasičom sa podarilo požiar lokalizovať a krátko po polnoci sa im ho podarilo zlikvidovať. Kvôli veľkému zadymeniu hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Výška škody bola odhadnutá na 50 000 eur, príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies