Egyptské úrady predĺžili Mursího väzbu o ďalších 30 dní

NETKY.SK • 15 August 2013, 15:15 • 2 min
Egyptské úrady predĺžili Mursího väzbu o ďalších 30 dní

KÁHIRA - Egyptské justičné orgány dnes o 30 dní predĺžili väzbu zosadeného islamistického prezidenta Muhammada Mursího. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na egyptské štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Mursí je od vojenského prevratu z 3. júla zadržiavaný na neznámom mieste pre podozrenie z podnecovania zabíjania demonštrantov a zo špionáže.  Informácia prichádza deň po stredajšom krvavom policajnom zásahu proti Mursího stúpencom v Káhire, ktorý podnietil rozsiahlu vlnu politicky motivovaných násilností po celej krajine. Oficiálna bilancia obetí, ktorá priebežne narastá, hovorí o najmenej 525 mŕtvych a 3717 zranených.

Znepokojenie nad policajným zákrokom v Káhire už vyjadrili viaceré krajiny EÚ, ktoré si v tejto veci predvolali egyptských veľvyslancov. Týmto spôsobom na udalosti v Egypte reagovala Británia, Francúzsko, Nemecko a Taliansko. Napätie v Egypte už začína spôsobovať komplikácie aj zahraničným turistom. Podľa poľskej televízie TVN24 uviazla v krajine skupina 19 Poliakov, keďže sa kvôli zablokovaným cestám nemohla dostať na letisko al-Nakb na Sinajskom polostrove. 

Egyptská vláda po stredajšom krviprelievaní vyhlásila mesiac trvajúci výnimočný stav v celej krajine, ako aj zákaz nočného vychádzania v Káhire, Alexandrii a 12 provinciách. Armáda pritom pohrozila ráznym postupom voči prípadným narušiteľom verejného poriadku. Stovky prívržencov Moslimského bratstva s portrétmi Mursího dnes napriek tomu vyšli do ulíc v druhom najväčšom meste Alexandria. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies