Ebola sa rozšírila už aj do ropnej metropoly Port Harcourt

NETKY.SK • 28 August 2014, 15:05 • 2 min
Ebola sa rozšírila už aj do ropnej metropoly Port Harcourt

NIGÉRIA - Nigéria potvrdila svoju prvú obeť eboly mimo Lagosu. V ropnej metropole Port Harcourt zomrel lekár a ďalších 70 ľudí je na pozorovaní. Žena lekára bola umiestnená do karantény.

slovakia

left justify in out

Lekár zomrel už v piatok, výsledky testov však minister zdravotníctva oznámil až teraz, uvádza portál BBC. Jeho smrťou stúpol počet obetí v Nigérii, najľudnatejšej krajine Afriky, na šesť.

 

Svetová zdravotnícka organizácia medzičasom vo štvrtok aktualizovala počet obetí eboly na 1 552 z celkovo viac než 3 000 potvrdených prípadov - predovšetkým v Guinei, Libérii a Sierre Leone. V Ghane momentálne zasadajú západoafrickí ministri zdravotníctva a hľadajú riešenia súčasnej krízy. 

 

Epidémia v regióne je najtragickejšia od objavenia sa ochorenia v roku 1967. Do Nigérie ho priviezol muž z Libérie. Nigéria pre epidémiu eboly ponecháva školy zatvorené až do polovice októbra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies