Rusko nikomu nenechá svoje cenné arktické zdroje

NETKY.SK • 19 Február 2019, 13:00 • 2 min
Rusko nikomu nenechá svoje cenné arktické zdroje

Ruská armáda začala vývoj nového protileteckého raketového systému Tor-M2DT prispôsobeného pre arktické podmienky.

slovakia

left justify in out

Ako uvádza nemecké vydanie Focus, v Arktíde existujú veľké ložiská cenných zdrojov, boj o ktoré sa bude v nasledujúcich desaťročiach len stupňovať. Nové systémy protivzdušnej obrany pomôžu Rusku tieto cenné zdroje v Arktíde bráníť, hovoria odborníci.

 

Novinári tvrdia, že ruská armáda už začala rozvíjať svoj nový protiraketový komplex Tor-M2DT. Je jedinečný v tom, že bol vyvinutý na základe systému protivzdušnej obrany Tor-M2, no zároveň je plne prispôsobený klimatickým podmienkam v Arktíde. „Systém je veľmi mobilný," hovoria odborníci, "a môže strieľať v pohybe“. To sú predpoklady, s ktorými má Rusko všetky šance na víťazstvo v rámci rozvoja regiónu.

 

„Komplex dokáže rozpoznať až 48 cieľov a automaticky stanoviť priority. Je vybavený 16 raketami a môže súčasne strieľať na štyri ciele," uvádza sa v publikácii. "Zároveň, reakčný čas je menší ako 5 sekúnd“.

 

Tieto nové systémy protivzdušnej obrany môžu pomôcť Rusku brániť cenné zdroje v Arktíde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies