Šebo lanáril do Slovana Vitteka: "Spolu by sme pomohli ešte viac"

NETKY.SK • 1 Júl 2011, 09:42 • 2 min
Šebo lanáril do Slovana Vitteka: "Spolu by sme pomohli ešte viac"

Šebo lanáril do Slovana Vitteka: "Spolu by sme pomohli ešte viac"

slovakia

left justify in out

img

Vábenie zahraničných ligových súťaží nepôsobí na každého futbalistu rovnako. Jedným z mála príkladov odolania je útočník Filip Šebo, ktorý pred lákavou ponukou nemeckého Hannoveru uprednostnil boje v európskych pohároch vo farbách bratislavského Slovana. Ostatným legionárom však nezazlieva uprednostňovanie zahraničia pred výpomocou na domácej scéne. Platí to aj v prípade ďalšieho reprezentačného útočníka Róberta Vitteka, ktorého Šebo niekoľkokrát lanáril do tímu belasých.
      Dvadsaťsedemročný zakončovateľ v minulej sezóne výrazným spôsobom pomohol Slovanu k zisku majstrovského titulu, keď sa s 22 gólmi stal kráľom strelcov. V rozhovore pre TASR uviedol, že pri jeho rozhodnutí zotrvať v tíme zohrali najdôležitejšiu úlohu rozhovor s majiteľom klubu Ivanom Kmotríkom a väzba k fanúšikom, ktorým počas majstrovských osláv sľúbil, že zostane: "Nielen sľub, ale celkový vzťah k fanúšikom veľmi zavážil. Všetci chceli, aby som zostal, vybudoval som si k nim vzťah a bolo by alibistické teraz odísť len preto, aby som hral bundesligu. Bola to síce ponuka, ktorá sa neodmieta, ale som presvedčený o tom, že keď niečo v Európe dokážeme, ponuky opäť prídu a potom mi to fanúšikovia aj doprajú."
      Ako ďalej povedal, v Slovane sa mu na kopačky vrátila pohoda a o tú by nerád prišiel. "Dá sa povedať, že som urobil nevídané rozhodnutie, ale ako som už povedal, pre mňa je dôležitá pohoda, úsmev na tvári, aby som sa na tréningy tešil. Momentálne to zažívam v Slovane a pevne verím, že to takto bude pokračovať aj ďalej. Veľmi tvrdo som o to bojoval," vyhlásil a dodal, že hráčom nemožno zazlievať ich túžbu hrať za hranicami svojej krajiny: "Je to každého osobná vec. Tiež by som ešte rád šiel niekam do zahraničia, ale nie takto, po odvedení polovičatej práce. Chcem dokončiť to, čo som začal. Potom si pri jednom veľkom stole podať ruky, povedať si, že sme pre úspech spravili maximum a znova skúsiť šťastie vonku. Vek na to ešte mám. Každopádne, aj potom by som sa do Slovana ešte vrátil."
      Na otázku, či by si vedel v Slovane predstaviť útočný dvojzáprah Šebo-Vittek odpovedal, že s touto myšlienkou sa už neraz pohrával a predostrel ju aj svojmu kamarátovi. "Ja som ho už veľakrát prehováral. Myslím si však, že Robo v zahraničí dokazuje, že je veľký futbalista. Kým môže, nečudujem sa mu, že tam zostáva. V každom prípade, môžte si byť istý, že som mu to už viackrát načrtol. Bolo by to fantastické a pre mňa veľká česť. S Robom si rozumieme nielen na trávniku, ale aj mimo neho. Určite by sme Slovanu pomohli ešte viac."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies