Dzurinda rokoval s predsedom krajinskej vlády Dolného Rakúska

NETKY.SK • 24 August 2010, 07:12 • 2 min
Dzurinda rokoval s predsedom krajinskej vlády Dolného Rakúska

Dzurinda rokoval s predsedom krajinskej vlády Dolného Rakúska - Politika Minister zahraničných vecí SR Mikuláš Dzurinda absolvoval dnes počas nástupnej návštevy Rakúska aj stretnutie s vicekancelárom, ministrom financií a šéfom rakúskych ľudovcov Josefom

slovakia

left justify in out

img

Minister zahraničných vecí SR Mikuláš Dzurinda absolvoval dnes počas nástupnej návštevy Rakúska aj stretnutie s vicekancelárom, ministrom financií a šéfom rakúskych ľudovcov Josefom Pröllom či rokovania s dolnorakúskym hajtmanom Erwinom Pröllom.
      Témami rokovaní so šéfom dolnorakúskej krajinskej vlády boli realizácia mostu pre cyklistov a chodcov pri zámku Hof, koordinácia protipovodňovej ochrany pozdĺž toku rieky Moravy a spolupráca na európskej úrovni.
      Mikuláš Dzurinda pripomenul pri tejto príležitosti časy, keď Rakúsko a bývalé Československo oddeľovala železná opona, a fakt, že alpská republika predstavovala vtedy veľkú nádej na ceste k slobode.
      Na margo spolupráce s Dolným Rakúskom pripomenul jeho zmluvne podložené vzťahy s Bratislavským krajom a poznamenal, že sa už teší na nové spoločné projekty s tým, že urobí maximum pre ich realizáciu.
      Na turistické účely určený most neďaleko Bratislavy by mal byť k dispozícii už počas Krajinskej výstavy Dolného Rakúska v roku 2011 a prispieť tak k tomu, aby sa táto expozícia stala v istom slova zmysle cezhraničnou, konštatoval Erwin Pröll. Podľa jeho slov sa s jeho výstavbou začne na jeseň tohto roku.
      V rámci jedného z projektov Európskej únie by malo dôjsť aj k harmonizácii protipovodňovej ochrany na rieke Morave; celkové náklady, na ktorých sa budú podieľať Slovensko i Dolné Rakúsko, sa odhadujú na 3,1 milióna eur.
      Na európskej úrovni by sa mala zintenzívniť aj spolupráca oboch krajín v otázkach dunajskej stratégie. "Ide o to, spojiť potenciály, ktoré ponúka Dunaj v hospodárskom, turistickom a kultúrnom slova zmysle, ale aj ako dopravná cesta, a využiť ich pre dlhodobý rozvoj Podunajska," vyhlásil podľa tlačovej agentúry APA dolnorakúsky hajtman.
      Zhodné priezviská oboch rakúskych politikov nie sú v danom prípade náhodné. Josef Pröll je synovcom Erwina Prölla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies