Dvom tínedžerkám a matke v Pakistane podrezali hrdlo, išlo o vraždy v mene cti

NETKY.SK • 11 November 2014, 11:34 • 2 min
Dvom tínedžerkám a matke v Pakistane podrezali hrdlo, išlo o vraždy v mene cti

ISLAMABAD - Dvaja mladí muži v Pakistane zavraždili svoju matku a dve nevlastné dospievajúce sestry po tom, čo ich obvinili z cudzoložstva. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie polície.

slovakia

left justify in out

Zločiny boli spáchané v pondelok neskoro večer vo východopakistanskom meste Láhaur. Obaja podozriví, jeden tínedžer a druhý dvadsiatnik, podrezali hrdlá všetkým trom obetiam, keď sa ženy vrátili domov z návštevy príbuzných v inom meste. Podozriví sa ešte dnes majú postaviť pred súd.

 

Mladíci sa pri vypočúvaní priznali k činom a uviedli, že mali podozrenie, že ich nevlastné sestry praktizujú prostitúciu.

 

Pod zámienkou obrany rodinnej cti je každý rok podľa odhadov zabitých 1500 žien. Uviedla to ľudskoprávna organizácia Aurat Foundation so sídlom v pakistanskej metropole Islamabad i ďalšie organizácie, ktoré monitorujú takéto prípady.

 

Podozriví páchatelia často uniknú trestu, pretože využijú vo svoj prospech medzery v zákonoch, ktoré sú podľa právnikov nemoderné a príliš zložité, a tak umožňujú rodinám ospravedlniť vrahov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies